

Geparneerde Schnitzel
Klaas Walburg: Slagerij Walburg
2--9 min.

4 pers
Bewaar dit recept
Deel dit recept

Ingrediënten
Schnitzels
Parneermeel
Boter
Wat heb je verder nodig
Koekenpan
Bereidingswijze van gepaneerde schnitzel:
-
Haal het vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen.
-
Schnitzel licht door de paneer halen.
-
Ruim (room)boter (croma) bruin laten worden.
-
Schnitzel 2 minutten bakken op een kant daarna keren, weer 2 minuten bakken.
-
Uit de pan halen en 5 minuten laten rusten.
-
Heerlijk!
Gaasterlander tip: maak je eigen paneermeel met gekruimelde beschuit. Haal de schnitzel door slechts het eiwit en beweeg hem door het paneermeel. Bak van het resterende eigeel een geel “pannenkoekje” en serveer deze over de gebakken schnitzels.

