top of page
Logo Gaasterlander
Je proeft de oorsprong

Geparneerde Schnitzel

Klaas Walburg: Slagerij Walburg

2--9 min.

Aantal personen

4 pers

Bewaar dit recept

Deel dit recept

biggetje

Ingrediënten

Schnitzels

Parneermeel

Boter

Wat heb je verder nodig

Koekenpan

Bereidingswijze van gepaneerde schnitzel:

  • Haal het vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen.

  • Schnitzel licht door de paneer halen.

  • Ruim (room)boter (croma) bruin laten worden.

  • Schnitzel 2 minutten bakken op een kant daarna keren, weer 2 minuten bakken.

  • Uit de pan halen en 5 minuten laten rusten.

  • ​Heerlijk!

Gaasterlander tip: maak je eigen paneermeel met gekruimelde beschuit. Haal de schnitzel door slechts het eiwit en beweeg hem door het paneermeel. Bak van het resterende eigeel een geel “pannenkoekje” en serveer deze over de gebakken schnitzels.

Je proeft de oorsprong

GAASTERLANDER

Logo Gaasterlander

VERKRIJGBAARHEID

RECEPTEN

CONTACT

085 - 130 45 76

Marwei 75

8508 RG Delfstrahuizen

bottom of page